fravis
Cadet
Cadet
  • 1,948 Views

Connection error to Openshift 4.5 API during my DO288/4.5 Managing an Application with the CLI exerc

During my Guided Exercise: Managing an Application with the CLI the oc logs -f bc/quotesapi command suddenly didn't work anymore (timeout).
So, in order to try to solve my self the problem, I tried again the DO288/4.5 lab-configure operation, using 

API Endpoint RHT_OCP4_MASTER_API https://api.eu45.prod.nextcle.com:6443


Anyway, the following strange red blocking error appears:
Cannot connect to an OpenShift 4.5 API using your URL.
Please verify .... 

Can anyone suggest me a solution to go on witOpenShift 4_5 API connection error during lab-configure.jpg

Labels (2)
0 Kudos
9 Replies
jordisola
Flight Engineer
Flight Engineer
  • 1,931 Views

Hi

I just tried the same lab-configure with the same cluster and it worked fine.

Maybe the cluster had some hiccup? Can you please give it another try?

Untitled.png

Kind regards

Jordi Sola

ronyhaddad
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 1,737 Views

I am having a similar issue in the DO180 course but will post separately about it. Sorry I could not delete my reply.

0 Kudos
naser
Cadet
Cadet
  • 1,428 Views

Cannot connect to an openShift 4,5 API using your URL duting my DO180.DO180.PNG

I really need some help if theres any one can explen to me how to fix this issue .

jordisola
Flight Engineer
Flight Engineer
  • 1,414 Views

Hi @naser 

The user you are typing (naser.shiqwara@...) seems a private username.

As per https://rol.redhat.com/rol/app/courses/do288-4.6/pages/ch01s03, you must use the credentials provided in your lab environment: 
Hope that helps.

Kind regards

Jordi Sola

Jwhite518
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 1,309 Views

Having this issue setting up my lab environment. Have used all the credentials provided during my lab creation. I have tried two different names for github - my login username, and my profile username, which do not match. How do I get help on this?

2021-08-23 15_56_11-Window.png

jordisola
Flight Engineer
Flight Engineer
  • 1,289 Views

Hi JWhite

The credentials are ok (despite I can't find any `jwhite0` user in Quay.io).

I know we had an outage a few days ago with NA OCP clusters. Maybe you were just unlucky.

Would you please try again?

Nevertheless, be aware that DO288/4.5 is about to be retired next November, so I would encourage you to move to 4.6. This version includes OCP updates and some content updates and bug fixes you might find interesting.

 

I hope that helps! Kind regards

 

Jordi Sola 

Jwhite518
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 1,279 Views

Jordi,

I piggybacked on an existing thread regarding the lab setup for DO288. Checking  my course, I am definitely using OCP 4.6. Thanks for the heads up.

Regarding quay.io, when I go onto the quay website it appears that my account name is jbwhite0. Though I realize quay uses SSO with redhat.com. So in the setup script for the DO288 lab, do I use the quay account name or my RH account name? See quay screenshot. 2021-08-24 08_10_23-Window.png

0 Kudos
Jwhite518
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 1,278 Views

And now you can disregard my question because it's all working today. It must have been an outage yesterday. jbwhite0 did work during the setup. Thank you.

2021-08-24 08_14_49-Window.png

0 Kudos
jordisola
Flight Engineer
Flight Engineer
  • 1,263 Views

Glad it worked fine!

Enjoy the course!

 

Jordi Sola

Join the discussion
You must log in to join this conversation.