DAmalan
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 2,911 Views

DO188 - not able to proceed with lab exercises

Jump to solution

Hi, I am getting the following error in the lab environment for DO188.

Anyone else faced this issue and how to fix it?

DO188 with 4.12

ERROR:root:Lab Script has failed due to a LabError: Script exercise not in course library do188.

Traceback (most recent call last):

File "/home/student/.venv/labs/lib/python3.6/site-packages/labs/lab.py", line 233, in start grading = labload.import_grading_library(config, script)

File "/home/student/.venv/labs/lib/python3.6/site-packages/labs/labload.py", line 130, in import_grading_library

raise LabError ("Script %s not in course library %s" % (name, course)) 

labs.laberrors.LabError: Script exercise not in course library do188

An error has occurred. Check the logs for more details.

2 Solutions

Accepted Solutions
Chetan_Tiwary_
Moderator
Moderator
  • 2,835 Views

Hello @DAmalan !

The syntax mentioned in the section A.3 is for your information - a demo. 

That is not a guided exercise to perform. If you want to perform any lab or guided exercise in the course , go to the title "guided exercise" or "lab" like this 

Chetan_Tiwary__0-1690377825237.png

 

View solution in original post

Chetan_Tiwary_
Moderator
Moderator
  • 2,835 Views

For example , if you are performing a guided exercise in chapter 02 section 2 : The lab start script is as shown below :

Chetan_Tiwary__1-1690377950298.png

 

View solution in original post

7 Replies
Chetan_Tiwary_
Moderator
Moderator
  • 2,899 Views

Hello @DAmalan !

Thanks for reaching out !

It seems that your cluster is still not ready to accept any requests. When you start your labs - It is recommended to wait for 10-15 minutes so that the cluster gets ready to accept the requests and you can continue with your lab exercise. 

Refer here : https://learn.redhat.com/t5/Containers-DevOps-OpenShift/OCP-Cluster-takes-time-to-get-ready-in-OpenS... 

Tags (3)
0 Kudos
DAmalan
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 2,869 Views

Hi @Chetan_Tiwary_ 

Thanks for your response. Yes, I did wait for some time and then tried to run wait.sh at the utility server as outlined in your article however, I am still getting the following error. I have even deleted the lab and created a new lab but the issue still persists. It's complaining about some missing pieces (scripts) in the exercise library. 

 

DAmalan_0-1690338385619.png

 

Chetan_Tiwary_
Moderator
Moderator
  • 2,847 Views

Hello @DAmalan !

looking at your screenshot - It seems you are not executing a valid lab start command. 

"Lab start exercise" is not a valid lab start script. It is just a syntax :

Chetan_Tiwary__0-1690390465595.png

 

 

You should go to a guided exercise section and execute the lab start script mentioned over there. 

Tags (4)
0 Kudos
DAmalan
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 2,839 Views

Hi @Chetan_Tiwary_ 

Yes I am indeed following the guided exercise document.

lab action exercise is the syntex but the action should be either start or finish therefore I entered "lab start exercise". Kindly correct what's wrong with this command.

Chetan_Tiwary_
Moderator
Moderator
  • 2,836 Views

Hello @DAmalan !

The syntax mentioned in the section A.3 is for your information - a demo. 

That is not a guided exercise to perform. If you want to perform any lab or guided exercise in the course , go to the title "guided exercise" or "lab" like this 

Chetan_Tiwary__0-1690377825237.png

 

Chetan_Tiwary_
Moderator
Moderator
  • 2,836 Views

For example , if you are performing a guided exercise in chapter 02 section 2 : The lab start script is as shown below :

Chetan_Tiwary__1-1690377950298.png

 

DAmalan
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 2,824 Views

Thank you @Chetan_Tiwary_ Much appreciated.

lab start basics-creating is working. 

 

DAmalan_0-1690383287291.png

 

Join the discussion
You must log in to join this conversation.