rgray
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 1,708 Views

Homelab setups

Screenshot from 2019-04-02 08-38-28.png

How do I react to this output from lab launch-cli setup?
Context: Procedure 1.3 -- Guided Exercise: Launching an Instance Using the CLI

7 Replies
Amel
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 1,686 Views

Re: Homelab setups

You might want to specify which course this is.

 

0 Kudos
Reply
Loading...
rgray
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 1,674 Views

Re: Homelab setups

Yes, of course (no pun intended.) I actually had the course info in the title, but this discussion tool replaced it with "Homelab setups."

CL110 Red Hat OpenStack Administration I: Core Operations for Cloud Operators

0 Kudos
Reply
Loading...
Lisenet
Starfighter Starfighter
Starfighter
  • 1,652 Views

Re: Homelab setups

Just a wild guess, but did you complete the previous procedures? Perhaps this particular (Procedure 1.3) setup depends on the outcome of the previous one (e.g. Procedure 1.2).

Reply
Loading...
rgray
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 1,639 Views

Re: Homelab setups

Right you are Lisenet, thank you! I'm starting over now.

0 Kudos
Reply
Loading...
rgray
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 1,611 Views

Re: Homelab setups

Learned the issue and it is caused by my inexpereince in these classes. It is necessary to wait until all servers are ready before starting any lab command.

Readiness is determined by

(1)  All lab servers have completed RHEL installed. Look for "STARTED" (see below.)

AND
(2) All servers have completed OpenStack configuration.

      (a) should have happened by waiting a few minutes after (1) above

      or (to be absolutely certain)
      (b) Utlize "Open Console" for each server, to validate stdout messages are not still scrolling,  and a login prompt is available.


CL110 Lab 1.png

Reply
Loading...
  • 1,576 Views

Re: Homelab setups

Hello,

I'm trying to do the 1st Lab from "Red Hat JBoss Application Administration II / 1. What's New in JBoss EAP 7? / Lab: What's New in JBoss EAP 7?" and tried the 2nd Lab, too from "2. Migrating to JBoss EAP 7 / Lab: Migrating to JBoss EAP 7", but the setup command couldn't be found, also under /opt/ is only /rh/, nor jboss-eap-7.0 or domain, neither /home/student/JB348/labs/

All the lab servers are up and accessible.

Please, assist.

 

Regards.

Couldn't initiate Lab setupCouldn't initiate Lab setup

0 Kudos
Reply
Loading...
  • 1,539 Views

Re: Homelab setups

Now it got recovered (reboted the servers yesterday), thanks.

 

Capture.JPG

0 Kudos
Reply
Loading...
Join the discussion
You must log in to join this conversation.