cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
ematav Mission Specialist
Mission Specialist
  • 422 Views

D0447 : repository is missing

It seems that the original repo my_webservers_DEV  is missing and I'm unable to correctly do some guided exercises. 

0 Kudos
10 Replies
Flight Engineer littlebigfab Flight Engineer
Flight Engineer
  • 405 Views

Re: D0447 : repository is missing

Hi @ematav,

At what exercise or lab have you encountered that issue ?

I am studying DO447 too. So far, the only bug I have encountered was at guided exercise 3.2 where the following error occured:

[student@workstation ~]$ lab task-escalation start
...output omitted...
Adding content to git repo................. FAILED

 

Running the same command again with sudo turned out to be a valid workaround.

 

0 Kudos
Reply
Loading...
ematav Mission Specialist
Mission Specialist
  • 399 Views

Re: D0447 : repository is missing

The Project creation in guided exercise 9.2  gives the output as follow:

Capture d’écran 2019-08-18 à 19.30.22.png

Verification in /var/lib/awx/projects directory on tower server

and in /var/opt/gitlab/git-data/repositories/git directory on utility server confirm that.

However in the review lab, the content is successfully added in the git repo and all is working fine. The TEST repo is available in utlity server (gitlab)

 

0 Kudos
Reply
Loading...
Flight Engineer littlebigfab Flight Engineer
Flight Engineer
  • 391 Views

Re: D0447 : repository is missing

OK. I'm not there yet but I'll keep you posted as soon as I am !

0 Kudos
Reply
Loading...
Highlighted
Moderator
Moderator
  • 270 Views

Re: D0447 : repository is missing

@ematav and @littlebigfab 

Please make sure that you've run the following from the workstation virtual machine and try the guided exercise again.

lab development-git start

Verify that the repos exist by logging in at http://git.lab.example.com:8081 with the username git and the password redhat321 

0 Kudos
Reply
Loading...
Moderator
Moderator
  • 370 Views

Re: D0447 : repository is missing

Thanks for reaching out @ematav, I will open a ticket, someone from the DO447 team will look into this.

0 Kudos
Reply
Loading...
Flight Engineer littlebigfab Flight Engineer
Flight Engineer
  • 320 Views

Re: D0447 : repository is missing

Hi @ematav,

I encounter no issue with that guided exercise 9.2. Maybe it's been fixed in the meantime.

Otherwise, please check:

  1. the USERNAME field in your student-git credential -> it must be set to the value : git
  2. the SCM PRIVATE KEY fieldin your student-git credential -> it must read ENCRYPTED if you have already dropped a private key there ; if unsure, drop it again (/home/student/.ssh/lab_rsa)
  3. the SCM CREDENTIAL field in your My Webservers TEST project -> the student-git credential must have been chosen here

Then trigger the SCM update again.

Missing one of those requirements gives the symptom you describe.

 

EDIT: Your statement that lab 9.5 works fine means that your student-git credential is correct. As you don't see the git repository content on the utility server (I do), check that you have succesfully executed the lab start script :

[student@workstation ~]$ lab provision-project start

 Otherwise, it only means that the lab has been fixed in the meantime Smiley Happy

0 Kudos
Reply
Loading...
Moderator
Moderator
  • 291 Views

Re: D0447 : repository is missing

Hello

I’m one of the authors of that course and we noticed some weirdness that is very hard to reproduce, and therefore fix.

Please let me know what the permissions are by using ls-ldZ /var/lib/wax/projects on the tower machine.

Excuse any typos or grammatical errors, I’m on my mobile.
0 Kudos
Reply
Loading...
Flight Engineer littlebigfab Flight Engineer
Flight Engineer
  • 288 Views

Re: D0447 : repository is missing

Hi @ricardodacosta,

I have not encountered that issue yet, @ematav has. I still have several labs to do though, so I'll issue the command you just gave if such a problem occurs.

I'll post the list of bugs and typos I have taken note of when I complete the course, probably next week.

Best! Smiley Happy

0 Kudos
Reply
Loading...
Moderator
Moderator
  • 287 Views

Re: D0447 : repository is missing

Thank you, apologies if my post nested below yours - I’m on my mobile. The reply was meant for the OP.

Feel free to tag me here if you have issues with DO447.

Sent from a mobile phone. Please excuse poor punctuation, grammar, and brevity.
0 Kudos
Reply
Loading...
Join the discussion
You must log in to join this conversation.