cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
andrewsurber Mission Specialist
Mission Specialist
  • 243 Views

DO410: Error Loading Git my_webservers_DEV Repository / Managing Ansible Project Materials Using Git

Jump to solution

Hi all,

I'm currently taking the online course DO410 for Ansible and Ansible Tower with the virtual labs included. 

Chapter 13 starts on managing project materials with Git.  During the lab setup, lab provision-git setup, I receive a failure at the step:

Creating my_webservers_DEV git repo.... FAIL

The next step, Adding content to git repo, then prompts for a password.  None of the provided passwords work.  It seems to be centered around the git account on the utility server and I could not locate that account on the utility.lab.example.com server.

 

UPDATE:

I manually created the git account on the utility server which corrects the password prompt however it is still failing on the download of the git repo.  Thanks!

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
andrewsurber Mission Specialist
Mission Specialist
  • 173 Views

Re: DO410: Error Loading Git my_webservers_DEV Repository / Managing Ansible Project Materials Using

Jump to solution

Hi anyone reviewing this thread.

Per instructions I received from my Red Hat contact, I had deleted and reprovisioned my labs, re-ran all the setup lab scripts and it successfully installed the git repo for my_webservers_DEV.git. 

I'll mark this one SOLVED.

View solution in original post

0 Kudos
Reply
Loading...
3 Replies
Flight Engineer littlebigfab Flight Engineer
Flight Engineer
  • 211 Views

Re: DO410: Error Loading Git my_webservers_DEV Repository / Managing Ansible Project Materials Using

Jump to solution

Hello @andrewsurber,

Have a look at that thread. The same issue has been reported about EX447, for that very same git repository.

@ricardodacosta might be able to help or advise here.

Best !

0 Kudos
Reply
Loading...
andrewsurber Mission Specialist
Mission Specialist
  • 176 Views

Re: DO410: Error Loading Git my_webservers_DEV Repository / Managing Ansible Project Materials Using

Jump to solution

Hi @littlebigfab,
Thank you for the response.  I had found that thread before which didn't really have a full solution within it, noting that 'watching a video' has resolved it, and some of the labs mentioned in that one did not apply to my machines.
However the thread pointed out the location of the git repo and the file has a .lock on it.  I also attempted to run the provision-git with sudo rights, but that didn't seem to work for me either.
I checked the permissions on the file and it's owned by awx:
-rwxr-xr-x. 1 awx awx 0 Dec 6 12:56 _7__my_webservers_dev.lock

Seems there 's a dev in this file and the install is looking for my_webservers_DEV

0 Kudos
Reply
Loading...
andrewsurber Mission Specialist
Mission Specialist
  • 174 Views

Re: DO410: Error Loading Git my_webservers_DEV Repository / Managing Ansible Project Materials Using

Jump to solution

Hi anyone reviewing this thread.

Per instructions I received from my Red Hat contact, I had deleted and reprovisioned my labs, re-ran all the setup lab scripts and it successfully installed the git repo for my_webservers_DEV.git. 

I'll mark this one SOLVED.

View solution in original post

0 Kudos
Reply
Loading...
Join the discussion
You must log in to join this conversation.