cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
jonawang
Flight Engineer
Flight Engineer
  • 821 Views

Re: Red Hat Learning Subscription Lab Status

I can not use the LAB Environment for severay days. Today, messages said the problem has been cleared. So I went to CREATE the LAB VMs. One hour is not enough for LAB to get ready for use! But my LAB HOURS count jumped 8 hours up! This is unacceptable. I ever asked for support for this kind of things, but got no response so far.

 

Reply
Loading...
  • 773 Views

Re: Red Hat Learning Subscription Lab Status

I find myself in the same situation as yourself, and I do have to agree that this is silly.

What I have noticed is that the Lab-hours counter starts when you issue a start or create command...this includes the power-up time. Having that the labs have had issues in the past 10+ days, this has become obvious. I found myself recreating lab environments hoping for a stable instance, basically wasting about 8-9 hours of lab time myself.

0 Kudos
Reply
Loading...
jonawang
Flight Engineer
Flight Engineer
  • 673 Views

Re: Red Hat Learning Subscription Lab Status

My LAB environment came back today. The response time get better. 10 Lab hours are added for my lost hours. It sounds fair. Thanks to Red Hat service team.

0 Kudos
Reply
Loading...
  • 653 Views

Re: Red Hat Learning Subscription Lab Status

I can connect to the lab environment as well, but now i can't get the lab-configure script to run successfully as it cannot reach the nexus API:

image.png

Did you experience this issue today? Did you fix it? How? Smiley Happy

0 Kudos
Reply
Loading...
John_Thai
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 791 Views

Re: Red Hat Learning Subscription Lab Status

DO180 (APAC Region): The lab environment is accessible. However, I spent 90% of my time today in the lab receiving errors from basic command like "oc status"... I tried deleting the classroom environment and re-create again. However, when I try configuring the lab I'm receiving more errors... Already ticketed this problem. Just putting this out there in case anyone else have the same issues.

Screenshot 2021-11-22 171258.png

0 Kudos
Reply
Loading...
  • 781 Views

Re: Red Hat Learning Subscription Lab Status

Hello! I have the same issue.

Can someone acknoweledge that there is a problem with this?

0 Kudos
Reply
Loading...
vladol
Cadet
Cadet
  • 763 Views

Re: Red Hat Learning Subscription Lab Status

I am experiencing same issue and web console is not available as well.

0 Kudos
Reply
Loading...
vhoebel
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 625 Views

Re: Red Hat Learning Subscription Lab Status

I have similar issues today. Running lab-configure claims:

Cannot login to OpenShift using your developer credentials.

Baiscally I am stuck at the beginning

0 Kudos
Reply
Loading...
JanB
Cadet
Cadet
  • 736 Views

Re: Red Hat Learning Subscription Lab Status

I am now getting a banner displayed stating that the lab environment is up and running again, which is certainly not the case. I spent several hours deleting and creating labs again, starting and stopping and the result always remains the same: If I am lucky, I can start the VM but do not have internet. But in most cases I cannot even start or connect to the workstation.

Tomorrow my second try EX280 is scheduled and I begin to feel lost...

0 Kudos
Reply
Loading...
cschunke
Community Manager
Community Manager
  • 712 Views

Re: Red Hat Learning Subscription Lab Status

Labs should be resolved in all regions. Users in APAC and EMEA attempting to access course labs for DO180, DO288, DO295, DO101 & DO400 are being rerouted successfully to NA datacenters. 

For any user who has lost lab hours due to the counter going up for unprovisioned labs, please submit a support ticket, and that team will work to resolve your overall lab count in your subscription. 

Reply
Loading...
Join the discussion
You must log in to join this conversation.