FrankieDoo
Cadet
Cadet
  • 662 Views

Not able to create an app from git

As part of the online lab for do180 I am trying to create an app from a git repository using source to image (s2i).  Since yesterday I am getting an error in the builds. push fails. Tried it from oc command line and console with different git repos. it always fails on push.

 

Warning: Push failed, retrying in 5s ... Getting image source signatures Copying blob sha256:a5fd8570d06ad49b855209b55f78598aa0c28e12d0cbcb000a60a2ad952bbb7b Copying blob sha256:e7021e0589e97471d99c4265b7c8e64da328e48f116b5f260353b2e0a2adb373 Copying blob sha256:9e7a6dc796f0a75c560158a9f9e30fb8b5a90cb53edce9ffbdf5778406e4de39 Copying blob sha256:fc5b206e9329a1674dd9e8efbee45c9be28d0d0dcbabba3c6bb67a2f22cfcf2a Copying blob sha256:f659c5c779ac4373302bfe3dc7d713c59cf9ec9f179a71e9b26336a51043fad2 Copying blob sha256:14e4b218199e7985dbeca760da0fa9b969ca5fdaae5095a273cd924afa6898e9 Successfully pushed image-registry.openshift-image-registry.svc:5000/p1/do180:latest

Warning: Push failed, retrying in 5s ...

Registry server Address:

Registry server User Name: serviceaccount

Registry server Email: serviceaccount@example.org

Registry server Password: <<non-empty>>

error: build error: Failed to push image: error copying layers and metadata from "containers-storage:[overlay@/var/lib/containers/storage+/var/run/containers/storageSmiley Surprisedverlay.imagestore=/var/lib/shared]image-registry.openshift-image-registry.svc:5000/p1/do180:latest" to "docker://image-registry.openshift-image-registry.svc:5000/p1/do180:latest": Error writing blob: Error initiating layer upload to /v2/p1/do180/blobs/uploads/ in image-registry.openshift-image-registry.svc:5000: received unexpected HTTP status: 500 Internal Server Error

 

Labels (2)
0 Kudos
7 Replies
hugohdz89
Cadet
Cadet
  • 651 Views

Re: Not able to create an app from git

Hello

 

I'm facing exactly the same issue, while trying to work in the Guided Exercise: Exposing a Service as a Route.

I've already deleted the lab and re-created a new one but same behaviour.

 

0 Kudos
Reply
Loading...
FrankieDoo
Cadet
Cadet
  • 648 Views

Re: Not able to create an app from git

I also tried recereating the lab but that did not help. Issue seems to be with the cluster which does not get recreated. I am pretty sure this worked on Friday for me. It stopped working yuesterday. I tried few other example git projects and all of them give me this error. Not abloe to push the image.

0 Kudos
Reply
Loading...
hugohdz89
Cadet
Cadet
  • 633 Views

Re: Not able to create an app from git

Yeah, seems to be an issue with permissions/image registry from the Openshift Cluster... hopefully this will be fixed soon, as I need to practice a lot, I've scheduled EX180 for Feb 4.

0 Kudos
Reply
Loading...
R2
Cadet
Cadet
  • 629 Views

Re: Not able to create an app from git

I had the same issue. I spent 2 hours trying multiple times. Also tried via console and got the same error. Either some registry issue that was not mentioned or the build isn't compatible. I hope someone will address this.

Same error...

Registry server Address: Registry server User Name: serviceaccount Registry server Email: serviceaccount@example.org Registry server Password: <<non-empty>> error: build error: Failed to push image: error copying la... received unexpected HTTP status: 500 Internal Server Error

 

0 Kudos
Reply
Loading...
MichaelPhillips
Moderator
Moderator
  • 576 Views

Re: Not able to create an app from git

I just attempted `Guided Exercise: Exposing a Service as a Route` and I was able to successfully complete step 2.1. Here is the output:
Screen Shot 2021-01-25 at 5.41.42 AM.png

Can you try again? If it still isn't working, can you provide information about your lab environment using the following image as a guide?
Screen Shot 2021-01-25 at 5.44.03 AM.png

0 Kudos
Reply
Loading...
FrankieDoo
Cadet
Cadet
  • 569 Views

Re: Not able to create an app from git

Seems to be working now:

Pushing image image-registry.openshift-image-registry.svc:5000/p1/php-helloworld:latest ... Copying blob sha256:8fb8a40ff5f21b284ab35d56e93411dfbfba6a826f80713395490495f48c0cad Copying blob sha256:f659c5c779ac4373302bfe3dc7d713c59cf9ec9f179a71e9b26336a51043fad2 Copying blob sha256:14e4b218199e7985dbeca760da0fa9b969ca5fdaae5095a273cd924afa6898e9 Copying blob sha256:9e7a6dc796f0a75c560158a9f9e30fb8b5a90cb53edce9ffbdf5778406e4de39 Copying blob sha256:fc5b206e9329a1674dd9e8efbee45c9be28d0d0dcbabba3c6bb67a2f22cfcf2a Copying blob sha256:e7021e0589e97471d99c4265b7c8e64da328e48f116b5f260353b2e0a2adb373 Copying config sha256:bd6585606fccafebafff99597d3fcabc94ad4b626238518837296ba8d5e23952 Writing manifest to image destination

Storing signatures

Successfully pushed image-registry.openshift-image-registry.svc:5000/p1/php-helloworld@sha256:5ce69eda1f76ddbd6d0898b6e3adcf0486b27081d654c40a4aac5fc8e6d6b6f8

Push successful

0 Kudos
Reply
Loading...
SebG
Cadet
Cadet
  • 396 Views

Re: Not able to create an app from git

Hello,

I'm facing exactly the same issue :

As part of the online lab for do180 I am trying to create an app from a git repository using source to image (s2i). Since yesterday I am getting an error in the builds. push fails. Tried it from oc command line and console with different git repos. it always fails on push.

I've already deleted the lab and re-created a new one but same behaviour.

see below the BuildcConfiguration logs :

Warning: Push failed, retrying in 5s ...
Getting image source signatures
Copying blob sha256:15038f2f96bce3594a690ae501b9a380434face93ca0940d6a34ef5020f311f9
Copying blob sha256:a8d8a88bbf1f0800d17bbd5bf3d3d8de6d755ccabfd019abf042f9f1b6c88d19
Copying blob sha256:1f209e06e85d1c9a1b44b7a5b87360d7976245957624fcb9eededb7b5a8a0651
Copying blob sha256:f557951730e4f4cbe40856a8095d0ea73e2a24def6579b7cd69c1b10f6c552d1
Copying blob sha256:1255769d9dc0e834961b135c84a9e76c70b55c7176f8982192e579916737f7f4
Copying blob sha256:1905c387e7588ee89dbb0bab2169244405986f8f312de7fb0df1795ef2caf169
Successfully pushed image-registry.openshift-image-registry.svc:5000/sebastien-guitera-dxc-com-route/php-helloworld:latest
Warning: Push failed, retrying in 5s ...
Registry server Address:
Registry server User Name: serviceaccount
Registry server Email: serviceaccount@example.org
Registry server Password: <<non-empty>>
error: build error: Failed to push image: error copying layers and metadata from "containers-storage:[overlay@/var/lib/containers/storage+/var/run/containers/storageSmiley Surprisedverlay.imagestore=/var/lib/shared]image-registry.openshift-image-registry.svc:5000/sebastien-guitera-dxc-com-route/php-helloworld:latest" to "docker://image-registry.openshift-image-registry.svc:5000/sebastien-guitera-dxc-com-route/php-helloworld:latest": Error writing blob: Error initiating layer upload to /v2/sebastien-guitera-dxc-com-route/php-helloworld/blobs/uploads/ in image-registry.openshift-image-registry.svc:5000: received unexpected HTTP status: 500 Internal Server Error

 

 

0 Kudos
Reply
Loading...
Join the discussion
You must log in to join this conversation.