DerekYeo
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 1,174 Views

Openshift DNS Errors

Jump to solution

Hi all expert,

May i know is this *.apps.<cluster name>.com is necessary on the DNS entries as i couldn't save it on the bind DNS entry. Is the wildcard necessary?

Labels (1)
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
littlebigfab
Flight Engineer Flight Engineer
Flight Engineer
  • 1,169 Views

Hello @DerekYeo,

That DNS entry is required indeed. It will allow all of your OpenShift applications' names such as mygreatapp.apps.example.com or myawsomeapp.apps.example.com to find their way to your OpenShift router without further configuration on your DNS each time you deploy a new app.

If your DNS service is bind, you can create a wildcard entry :

*.apps.example.com     3600   IN   A    <IP>

Also check:
https://docs.openshift.com/container-platform/3.11/install/prerequisites.html#wildcard-dns-prereq

 

View solution in original post

3 Replies
littlebigfab
Flight Engineer Flight Engineer
Flight Engineer
  • 1,170 Views

Hello @DerekYeo,

That DNS entry is required indeed. It will allow all of your OpenShift applications' names such as mygreatapp.apps.example.com or myawsomeapp.apps.example.com to find their way to your OpenShift router without further configuration on your DNS each time you deploy a new app.

If your DNS service is bind, you can create a wildcard entry :

*.apps.example.com     3600   IN   A    <IP>

Also check:
https://docs.openshift.com/container-platform/3.11/install/prerequisites.html#wildcard-dns-prereq

 

DerekYeo
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 1,155 Views

Hi @littlebigfab ,

Thanks for the reply. 

I attached a screenshot below for reference. I try to put in the *.apps entry however it seems error as shown below. I not sure if this is the correct way to do it or not. 

I know this is not related to OpenShift directly however, I really appreciate the help on my testing. 

Capture.JPG

 

0 Kudos
littlebigfab
Flight Engineer Flight Engineer
Flight Engineer
  • 1,142 Views

Hi @DerekYeo,

Is the red highlighting making you think it's a syntax error? I wouldn't pay too much attention to your editor's color syntax highlighting. To me your configuration looks valid, with just the IP address of your OpenShift router missing.

0 Kudos
Join the discussion
You must log in to join this conversation.