ViniBaimas
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 1,421 Views

DO280- ch01s02 - Error Lab

Error during the start of the lab

 

Follow the error, Can help me ?

 

Captura de tela de 2023-10-07 10-08-41.png

 

7 Replies
shura
Flight Engineer
Flight Engineer
  • 1,415 Views

 
Hello   ViniBaimas
The problem had been discussed some time here:  
 
In short words:
 

Please, wait some minutes after creating lab environment. Unfortunatly, openshift ( master01 ) needs some time to be ready.

It is possible to:

ssh lab@utility

./wait.sh

to control process

Alexandre

ViniBaimas
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 1,411 Views

Hello @shura , Thanks for help me.

 

But the Cluster OPenshift is UP. The Openshift is not problem.

I can log in Openshift , but cannot start my lab.

 

Follow the atachment exactly in order, see hours ...


image.pngCaptura de tela de 2023-10-07 10-45-57.pngCaptura de tela de 2023-10-07 10-46-39.pngCaptura de tela de 2023-10-07 07-54-26.png

shura
Flight Engineer
Flight Engineer
  • 1,403 Views

I only can recommend to recreate lab environment and try again

ViniBaimas
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 1,397 Views

@shura,

I recreate the lab and now is Nice...

Thanks for help me !!

God bless you

ViniBaimas_0-1696683056710.png

 

Chetan_Tiwary_
Moderator
Moderator
  • 1,303 Views

@ViniBaimas Glad to know that your issue is resolved.

As @shura mentioned whenever you start your labs ( or create a new one ) - wait for the cluster to be ready - Please do not run any lab script until the cluster is ready and up - otherwise it might give you unexpected errors. When the cluster is up and ready - you can then run the lab start script.

If you still then face the same issue - open a support case and we will help you ( meanwhile you should retry creating a fresh lab and see if that helps you).

0 Kudos
  • 1,258 Views

Hi, I also had this issue so I believe this was a transient problem with the lab rather than having to wait. I had recreated the lab a number of times and ultimately gave up and did another course. I have now come back to this and it seems ok after recreating the lab again.

dhiv
Cadet
Cadet
  • 540 Views

I have corrected the error one gave lab grade but still i am getting fail in that what to doI have corrected the error one gave lab grade but still i am getting fail in that what to do

Join the discussion
You must log in to join this conversation.