Gineesh
Flight Engineer
Flight Engineer
  • 2,197 Views

Red Hat Remote Exam - Latest ISO is not working

Dear Team,

First of all, thank you for arranging the remote exam facility. I have attended 3 exams remotely and I didnt find any issues with that.

But, I was trying to schedule another exam and was testing the ISO. And realized that, the new ISO is not working as it is prompting with error. (see photos)

I have tried the ISO with almost all model of laptops (personal and office laptops)

  • HP, Lenovo, Fujitsu Laptops
  • MacBook Pro, MacBook Air

WhatsApp Image 2021-02-10 at 12.45.08 PM.jpeg

WhatsApp Image 2021-02-09 at 9.28.18 PM.jpeg

Unfortunately, I have wiped my USB drive and also deleted old Exam ISO.

Anyone else facing this issue ?


Thank you.

Labels (2)
12 Replies
Raman_GA
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 2,136 Views

I faced this issue. Same error tried with 1 desktop(HP touch smart), dell, HP, Lenovo laptop. I am
Getting same secure boot errors for dell and Lenovo.

In touch smart it’s comes to grub and gives me unknown filesystem error
0 Kudos
PetrCihlar
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 2,123 Views

Please make sure the Secure Boot is turned OFF /disabled/ in your BIOS
It can usually be found in System, Boot or Security section.
For Apple Computers with T2 security chip,  enter Startup Security Utility and allow external USB boot and disable the Secure Boot there.

0 Kudos
Raman_GA
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 2,115 Views

May i know why can i boot other USB OS like fedora with same laptop ?

Gineesh
Flight Engineer
Flight Engineer
  • 2,110 Views

Hi @PetrCihlar ,
But it was working without any modificaiton in BIOS ! (I have attended 2 exams already without any issue (same laptop, same USB Drive).
Issue found only after I use new ISO !

And USB boot is working perfectly for normal Fedora OS or Ubuntu OS

Gineesh
Flight Engineer
Flight Engineer
  • 2,100 Views

Hi @PetrCihlar ,

I have received you email the solution with old ISO worked well. Thank you so much. 

Raman_GA
Mission Specialist
Mission Specialist
  • 2,096 Views

Thanks Gineesh for helping out. Works properly with old ISO on my Desktop!

0 Kudos
Deb1
Cadet
Cadet
  • 1,784 Views

Hi @PetrCihlar 

I am facing the same issue which

@Gineesh  had faced . can you please let me know how to get the old ISO.

0 Kudos
Deb1
Cadet
Cadet
  • 1,755 Views

I got the solution friends!

we need  to set  the UEFi bios to legacy or in auto mode.

0 Kudos
NirZilka
Flight Engineer Flight Engineer
Flight Engineer
  • 1,725 Views

If someone has the problem with dell laptops:

1. set as 1st boot device the redhat usb

2. disable 'secure boot'

3. after the exam set back the 1st boot device + enable secure boot + on the secure boot window do a reset to factory settings

 

0 Kudos
Join the discussion
You must log in to join this conversation.